Ik zomer West-Vlaams

01 juli 202031 augustus 2020

 

Blob speurtocht
In 1920 wordt tijdens een groot feest in de kastelen van de gebroeders Vandenbogaerde een diamanten broche gestolen. Alle sporen leiden naar Wolf, de butler van kasteel Wallemote. Maar Wolf heeft niets te maken met de diefstal van dit kostbaar familiejuweel. Intussen dwaalt Wolf als spookje rond in het kasteeldomein. Hij is beste maatje met Blob, een huppelend beukennootje met een fijne speurneus. Wolf en Blob hebben in een geheime gang van het kasteel een schatkaart gevonden. Joepie! Hiermee kunnen ze de echte dader en het juweel vinden… Ga mee op speurtocht met je gezin in Wallemote-Wolvenhof! Je vindt  de brochure online.

Op stap met Super Sam
Zin in een spannend en interactief spel in Wallemote-Wolvenhof? Ga dan met het ganse gezin op stap met Super Sam. Super Sam is jouw virtuele spelleider die je de mooiste plekjes van Wallemote-Wolvenhof toont. Vind de locaties en neem er een gekke selfie van jouw groep. De chatbot geeft jullie meteen een vraag of raadsel over deze plek. Juist antwoord? Haal binnen die punten! Op weg naar de spellocaties krijgt je gezin ook opdrachten voorgeschoteld die je extra punten opleveren.

Yoga in openlucht
Dinsdagavond 18 augustus kan je deelnemen aan een mindful yogasessie in openlucht. Zowel beginners als ervaren yogi’s mogen hun matje uitrollen in het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. Op zondagmorgen 23 augustus zijn ook kinderen (4 t.e.m. 11 jaar) welkom. Dan vindt er in het provinciedomein een sessie ouder-kind-yoga plaats. Een moment om samen het kind in jezelf te voelen en je ermee te verbinden.

Podcast voor tieners
Halfweg juli lanceert ’t West-Vlaamse hart in het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof een podcast luisterwandeling voor tieners (+ 14). Jongeren spelen de hoofdrol. Een tiental leerlingen van Art’Iz (afdeling Woord) leenden hun stem om het verhaal in te spreken. Verwacht je aan een spannend young adult verhaal waar jongeren zich zeker in zullen herkennen.

Archery Tag
Vergeet paintball en lasertag, wij keren terug naar pijl en boog! Archery Tag is actie, tactiek, samenwerking en enorm veel plezier. We spelen dit spel met pijl en boog en proberen elkaar hierbij te raken. De teams nemen het tegen elkaar op in allerlei verschillende games en wedstrijden. Pijn doet dit spel niet, want elke pijl heeft een uiteinde dat uit mousse of rubber bestaat. Durf jij het aan? Schrijf je in en speel mee op 13 augustus van 10 tot 12 uur.

CODE17: de zoekzomer van 2020
Met CODE17 verandert jouw zomer in een heuse ontdekkingstocht. In elk van de 17 gemeenten van ’t West-Vlaamse hart  zit een code verstopt op een wandeltraject.  Je wordt natuurlijk niet zomaar op pad gestuurd. Per gemeente krijg je een kaart van de wandeling en twee foto’s aangereikt.  De foto’s tonen je waar je onderweg een deel van de code zal vinden. En met elke code die je ons toestuurt, vergroot je kans op een ontspannende prijs of een meer dan lekkere trofee.

Zet je wandelschoenen klaar want je krijgt dus 62 dagen om 17 codes te vinden. Zet je scherpste speurneus op en wandel met je gezin of enkele vrienden door de verrassende zoekzomer van 2020!

Inschrijven? Ontdek alle details op westvlaamsehart.be en ikzomerwestvlaams.be.